Eko BMW 7series

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 506
Регистриран на: 22.07.2005
Местоположение: в гаража

Eko BMW 7series

Мнение от Ultimate_driver » 13 Сеп 2006, 4:53

Германския автомобилен гигант BMW съобщи във вторник че ще представи първия автомобил в луксозния клас задвижван от водородно гориво! Известна като Hydrogen 7.Автомобила ще бъде произведен в ограничена бройка в Европа и в последствие ще бъде продаван и на американския пазар. Автомобила ще е оборудван с хибриден двигател работещ с водородно гориво и бензин и ще е базиран на 7 серия. Ако се кара на бензин ще гори 15 мили на галон в града и 22 мили на галон извънградско. Водородната технология минимизира емисиите на въглероден диоксит и практически когато се кара на "водороден режим" се отделя само пара казват от BMW .
Автомобила ще притежава 12 цилиндров двигател с мощност 260 к.с. и ще ускорява от 0 до 100км за 9,5 сек.Максималната скорост ще е ограничена на 230км\ч.
Първоначално ще се произведат няколко хиляди бройки и в последствие ще може да се премине от бензин на водородно гориво когато бъде изградена инфраструктурата за доставка на такова гориво.
Колата ще се пусне на пазара през Април догодина и ще бъде представена на изложението в LA тази година!Ще се продава само на определена група клиенти като цената ще е приблизително колкото на 760LI.BWM възнамерява да предложи за в бъдеще такива двигатели във всичките серии.
BWM представи за първи път най-бързия автомобил задвижван с водородно гориво през 2004 година на изложението в Париж. Автомобила има максимална скорост над 300км и ускорява да 100км\ч за 6 секунди.
източник yahoo.com
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Мнения: 49
Регистриран на: 21.02.2006

BMW Hydrogen 7 – нова ера в мобилността

Мнение от loshoto » 13 Сеп 2006, 10:07

BMW написа поредната нова страница в автомобилната индустрия, след като представи първия в света луксозен saloon автомобил с V-образен, дванадесетцилиндров двигател, използващ като гориво водород. От централата на баварския гигант добави, че Hydrogen 7 е преминал процеса на серийно развитие.

Автомобилът, който разполага с V-образен, дванадесетцилиндров двигател, може да използва както бензин, така и течен водород. Максималната мощност на мотора достига 191 кВт или 260 конски сили. С негова помощ, BMW Hydrogen 7 е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 9.5 секунди и да достигне максимална скорост на движение от 230 км/ч.

Преминаването от “водороден” към нормален режим на работа на V12 агрегата на BMW Hydrogen 7 се извършва с лекота. Крайният резултат е гарантиран пробег от над 700 километра без необходимост от дозареждане. Алтернативното гориво се съхранява в специален резервоар, в който могат да бъдат събрани до 8 килограма течен водород. Зареждането се извършва чрез патентована питателна система и отнема около 8 минути, а свободният пробег е около 200 километра.

http://autopress.tv/index.php?lang=1&pi ... =17&nid=45
http://auto-press.net/index.php?cat=1&sub=2060

автомобилен поклонник
Аватар
Мнения: 4969
Регистриран на: 17.02.2002
Пол: Мъж

Мнение от Turturelo » 13 Сеп 2006, 10:52

.. проблемът е че няма инфраструктура ..

ентусиаст
Аватар
Мнения: 968
Регистриран на: 20.03.2004
Пол: Мъж
Кара: си

Мнение от txe » 14 Сеп 2006, 11:52

Наистина нямам представа дали мястото на питането ми е тукъ, ама едни мисли мъ тревожат от ден и нещо насам.

Насам-натам по пресата все пишат едни страни от едни континенти се ориентират към еди какво си производство на еко гориво.. други пък към друго.. и да не бъда голословен ако не греша..най-общо казано европа към маслодайни култури, латино към етаноли разни и за палмово масло бях чел.. водороди тва онова .. та като изчезне нашия приятел бензина някак си ще има ли пак такъв универс гориво или аз ще мога с мойта кола да си сипвам само от кварталната станция за ракийка.. таз дума дето я видях инфраструктура де отива?
Дали ще се договорят за единен стандарт на горивата.. дали ще има 15 различни колонки за зареждане или просто ще е пълна анархия :mhihi:
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1070
Регистриран на: 20.01.2005
Местоположение: у вкъщи
Пол: Мъж
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 14 Сеп 2006, 19:11

Да не си се засилил с колата да ходиш до южна америка :mhihi:
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 207
Регистриран на: 1.09.2006
Местоположение: Варна

Мнение от -Kris- » 14 Сеп 2006, 23:06

В изследователския център на БМВ не си губят времето :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 289
Регистриран на: 7.09.2003
Местоположение: София

Мнение от Kokorba6iqta » 15 Сеп 2006, 23:53

Аз се радвам, че от БМВ вече мислят за неизбежното бъдеще и са крачка пред другите. Това е дългоочквания отговор на японските хибриди и американските такива, но за съжаление още е твърде слаба инфраструктурата, затова явно са принудени да пригодят двигателя и за двата режима. Мисля, че на всички е ясно, че това не може да е истинско БМВ като преживяване зад волана, но за мен това е изключително важна стъпка за автомобилната индустрия към разрешаването над най-сериозната криза за човечеството - изчерпването на петролните залежи и зъмърсяването. Така че аз се гордея, че БМВ първи поемът по този жизненоважен път!
От Еверест по-високо нема, от Тихия океан по-дълбоко нема и от BMW по-добра кола нема!!!
Изображение

devildriver
Аватар
Мнения: 4054
Регистриран на: 21.04.2002
Пол: Мъж
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 16 Сеп 2006, 0:05

Kokorba6iqta написа:Аз се радвам, че от БМВ вече мислят за неизбежното бъдеще и са крачка пред другите. Това е дългоочквания отговор на японските хибриди и американските такива, но за съжаление още е твърде слаба инфраструктурата, затова явно са принудени да пригодят двигателя и за двата режима. Мисля, че на всички е ясно, че това не може да е истинско БМВ като преживяване зад волана, но за мен това е изключително важна стъпка за автомобилната индустрия към разрешаването над най-сериозната криза за човечеството - изчерпването на петролните залежи и зъмърсяването. Така че аз се гордея, че БМВ първи поемът по този жизненоважен път!


Тази технология се тества още от 80те години (или края на 70те) и с годините я развиват.Интересното при нея (поне от това което съм чел) е, че нормалните двигатели ще могат да се "преправят" и да работят с водород. :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 506
Регистриран на: 22.07.2005
Местоположение: в гаража

Мнение от Ultimate_driver » 17 Сеп 2006, 5:41

хибриди и американските такива

Тези хибриди работят с батерия и бензин. В града например под 50км си караш на батерия, ако караш по-бързо гори бензин и така идва икономията.
А баварката ще върви с водород и на бензин.

Назад към Основен Форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook